Politie en SWOG houden voorlichtingsmiddag over de babbeltruc

dinsdag 21 februari 2017

Geertruidenberg - De politie en de Stichting Welzijn Ouderen Geertruidenberg (SWOG) houden woensdagmiddag 22 februari 2017 een voorlichtingsmiddag voor senioren. Thema van de middag is de babbeltruc. U bent om 14.30 uur van harte welkom in de Mauritsstaete, Stadsweg 901 in Geertruidenberg.Vooral 60-plussers worden het slachtoffer van beroving via een babbeltruc. Oplichters en dieven proberen u van alles op de mouw te spelden met maar één doel: bij u binnenkomen en u iets afhandig maken. Tijdens de voorlichtingsmiddag in de Mauritsstaete krijgt u van wijkagent Geeske de Meulder handvatten om te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van een babbeltruc, bijvoorbeeld aan de voordeur. Onthoud te allen tijde: Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen!

De politie vraagt extra aandacht voor babbeltrucs. Onder de noemer ‘Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen’ vroeg André van Duin vorige week bij Omroep Max aandacht voor dit onderwerp en markeerde daarmee de start van de campagne. Met de campagne wil de politie ouderen leren wat ze zelf kunnen doen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden van een babbeltruc. Ook wil de politie mensen wijzen op de kwetsbare positie van ouderen en de sociale controle vergroten. 

Te vaak zijn ouderen het doelwit van babbeltrucs en woningovervallen. Het vertrouwen van de slachtoffers wordt geschaad en dat heeft veel impact. Als er geweld wordt gebruikt en de babbeltruc bijvoorbeeld uitmondt in een woningoverval, zijn de psychologische effecten nog groter. Vaak komt er ook schaamte bij kijken. Dat maakt dat niet alle slachtoffers aangifte durven te doen. 

Wilt u meer weten over dit onderwerp, klik dan hier.

bron: politie.nl | Categorie: fraude


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Raamsdonk | 112 alarmeringen Raamsdonk | Goedkoop Tanken in Raamsdonk | Supermarkten in Raamsdonk | Weerbericht Raamsdonk